ارده
فرآورده ای ۱۰۰ در صد بر پایه کنجد می باشد که پس از فرآوری (پوست کندن ؛ بو دادن و بوجاری) و آسیاب کردن آن بدست می آید. ارده فرآورده بسیار مقوی و کامل به ویژه برای صبحانه می باشد. این فرآورده را معمولا برای مطلوب تر شدن طمع آن با یک شیرین کننده ( عسل ، شیره انگور ، شیره خرما ، انواع مربا ، شربت شکر و … ) مصرف می کنند. بدیهی است ارده شامل تمام خواص کنجد بوده با این تمایز که در صد بیشتری از آن (به علت آسیاب شدن) نسبت به کنجد جذب بدن می گردد. همچنین از ارده در تهیه حلواشکری ، سس ارده، سس هوموس و … استفاده می شود.